keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Runebergintorttuja

Elvira on kutsunut Kielokartanon perheen kahvikupposen ääreen nauttimaan mehukkaista leivonnaisista.
Kielokartanon vanhalla emännällä on hallussaan paakkelssien salainen resepti. Tietystikään Elvira ei aio paljastaa kenellekään, että reseptin on aikoinaan hänelle uskonut eräs kondiittorimestari, jonka äiti oli puolestaan palvellut sisäkkönä eräässä porvoolaisessa runoilijakodissa Fredrika-nimistä rouvaa. Tämä oli kuuleman mukaan leiponut useinkin tällaisia leivoksia kuivakaapin tähteistä, pipari- ja keksimuruista, manteleista, vehnä- ja korppujauhoista, vadelmahillosta ja sokerivesikuorrutteesta taltuttaakseen miehensä kyltymättömän makean himon.
Maukas runebergintorttu kostutetaan perinteisesti arrakkipunssilla ja koristellaan vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutteella.
Herkullista Runebergin päivää!