perjantai 1. maaliskuuta 2013

Rakennusaikaisia kuvia

Vanhasta kännykästä tuli vihdoin tyhjennettyä muistikortille jääneet valokuvat. Tässäpä kuvia viime syksyltä, kun taloa remontoitiin, maalattiin ja tapiseerattiin. Työnjako oli selkeä: äiskä mittaili ja leikkasi seinäpaperit sopiviksi ikkuna-aukkoineen, neiti liisteröi seinät ja paineli tapetit kiinni. Läheisestä rautakaupasta haettiin useampi erä nukkekotiin sopivia pienikuvioisia "tapettinäytteitä" ja lisäksi käytettiin skräppäysarkkeja.
Tapetoinnin ja seinien pystyttämisen jälkeen oli muutaman viikon mietintätauko: miten onnistuu valaistus ja sähköistys? Päättelimme, että siihen hommaan tarvitaan Mies. Ja meidän mies oli reissumies, jonka kalenteri oli enemmän kuin täynnä... Miehen kalenterista piti siis varata aika!

Talon seinät lojuivat vuoroin työhuoneen lattialla, vuoroin saunan lauteilla, kun olivat jatkuvasti tiellä. Valoille piirrettiin paikat, kuvien perusteella porattiin reiät takaseinään, lampuista irrotettiin pistokkeet, vedettiin johdot seiniin, pistokkeet takaisin kiinni... Kuviteltiin, että sähköistys olisi ollut paljon monimutkaisempaa ja vaikeampaa kuin mitä se loppujen lopuksi olikaan. Eikä kukaan saanut edes sähköiskuja. Miestäkin tarvittiin hommaan loppujen lopuksi vain henkiseksi tueksi. Ja niin yhtenä marraskuun pimeänä iltana....

BLING! Taloon saatiin toimivat valot:
Huonekaluja oli tässä vaiheessa jo muutamaan huoneeseen ostettu. Synttäripäivän kunniaksi tulleilla mummien ja kummien lahjarahoilla oli ehditty jo hankkia talon ensimmäiset asukkaat, Minni ja Iines, sekä heille kerrossänky ja leluarkku. Kaksostyttöjen huone olikin verhoja, vuodevaatteita ja mattoa vaille valmis. No, nehän tuli ommeltua nopsaan. Verhotanko on tehty kullanväriseksi maalatusta grillitikusta ja helmistä.
Muita huoneita sisustettiin väliaikaisilla ratkaisuilla, pöytinä oli mm. lankarullan päälle liimattu pieni tarjotin, sohva tehtiin pikapikaa tyhjästä kaakaopurkista, nojatuoli tyhjästä leivinjauhepurkista... Joulupukilta tuli toivottua kalusteita kylppäriin, keittiöön, olohuoneeseen, yläkerran makuuhuoneeseen.
Yläkerran makuuhuoneen nurkkaukseen löytyi sentään jotain kalustetta omasta takaa: aarrearkku on pieni korurasia ja ompelukone äiskän ompelutarvikehyllyn koriste. Pienet pitsiliinat ovat just sopivia nukkiksen matoiksi. Koristeellisista metallihelmistä syntyy kukkamaljakoita.
Kun tuli nukkumaanmenon aika ja valot olisi pitänyt jo sammuttaa, me vain tuijoteltiin yhdessä tätä ihanuutta ja huokailtiin - voiko olla jotain näin söpöä!