lauantai 30. marraskuuta 2013

Pienen pienet pikkujoulut

Kielokartanon reipas pikkuväki lähtee viemään Elvin pakkaamia joululahjoja. Nukkisystävät viettävät pikkujouluja Elisan luona ihanassa arjen ihmemaassa, jonne Minni ja Iines saapuvat raskas kantamus mukanaan.
Oih, mikä ihana pikku koti Elisalla onkaan! Minni ja Iines laskevat painavan lahjakorin keittiön lattialle ja ihastelevat sitten Elisan pikkuruista unelmatupaa. Ketään ei näytä olevan paikalla, vaikka talon ovet ovat apposen auki ystävien tulla vieraisille.
Iines kurkkaa pikkukodin työhuoneeseen: "Ei näy ketään." Touhukas ompelija talon emäntä on ainakin, siitä kertovat kangaspakat kaapin päällä ja ompelukone pöydällä. Silitysrautakin on lennähtänyt lattialle. 
Minni kiipeää jo kierreportaita pitkin talon toiseen kerrokseen, jossa ovat olohuone ja makuuhuone. "Täällä on ihana hopeinen, kimalteleva joulukuusi, tule Iines katsomaan!" Minni huudahtaa alakertaan.
Iines kipittää yläkertaan, ja ihastelee pinkkiä lasivitriiniä: "Tuollaisen minäkin haluaisin joskus omaan kotiini." "Entäs tämä makean näköinen nahkasohva, meidän iskä tykkäisi varmasti tämmöisestä sikarituolista!" Minni hihkaisee.

Iines kurkkaa varovasti makuuhuoneeseen, jos siellä sattuu olemaan joku vaikka nukkumassa: "Ei ketään täälläkään." Tytöt laskeutuvat takaisin alakerran keittiöön ja asettelevat Kielokartanon joulutervehdykset keittiön pöydälle odottamaan lahjan saajaa. Toivottavasti asukkaat ilahtuvat näistä Kielokujan väen joululahjoista. 
Kielokujan tytöt jatkavat kierrostaan ja jakavat loputkin Elvin pakkaamat paketit ystäville.

Kiitos Elisalle tunnelmallisista pikkujouluista pikkuruisessa kodissasi! Kiitokset ystäville salaperäisistä minipaketeista! Iloista joulun odotusta Elisa, Kati, Saara, Jaana ja Katri!